SVT1

Starttid TV-Program
Visa redan sända program
10:00
Engelska Antikrundan

Brittisk antikvitetsserie från 2008-09. Bridlington.

11:00
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med konstnären, dramatikern och regissören Marianne Lindberg De Geer, aktuell med en retrospektiv utställning på Färgfabriken i Stockholm. Veterinären Cissi Tjärnström ger oss goda råd om våra husdjur. Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson låter vårkänslorna spira. Reportage om kameramodeller genom tiderna, människorna som brukat dem och bilderna som tagits. I kväll om polaroidkameran. Programledare: Beppe Starbrink.

11:45
Aldrig backa

Svensk dokumentärserie från 2017. Sprickan. Sammanhållningen i mammagruppen på Kris, Kriminellas revansch i samhället, sätts på prov. Bebisarna har blivit större, vardagen kryper på. Flera av tjejerna börjar ifrågasätta nolltoleransen. Är alkohol en drog?.

12:45
Bieffekten

Svensk naturdokumentär från 2014. Utan humlor och bin skulle en stor del av vår livsmedelsproduktion vara omöjlig. Dessa pollenrallare skapar förutsättningar för allt levande. Runt om i världen växer nu oron för att naturliga pollinerare håller på att dö ut och ersättas av snabbproducerade bin och humlor i stora fabriker. Vi står inför ett hot vilka konsekvenser vi inte kan föreställa oss, en tyst miljökatastrof.

13:45
Sista skörden

Svensk naturdokumentär från 2017. Det handlar om ett av våra viktigaste ekosystem och en förutsättning för vår överlevnad. Planetens jordar är hotade. Den industriella livsmedelsproduktionen utarmar vår matjord, det påverkar näringsinnehållet i vår mat och näringsbrist kan vara orsaken till det vi kallar välfärdssjukdomar. Vi tömmer vårt jordkonto på dess kapital när vi behöver det som allra mest. Utan jord inget liv och utan liv ingen jord. En film av Tina-Marie Qwiberg.

14:45
Hitlåtens historia på två minuter

Svensk musikserie. Den snabba historien om Roxettes ”The look”.

14:50
Lysande gift

Amerikanskt kriminaldrama från 1950. Frank Bigelow snubblar in på en polisstation i San Francisco för att anmäla ett mord, där han själv är offret. Han hävdar att han på en fest kvällen före blivit förgiftad med en dödlig dos av ett medel som saknar motgift. Nu försöker Frank finna en förklaring till varför detta har hänt just honom, men han har bara några få dagar på sig. Skådespelare: Luther Adler, Beverly Garland, Lynn Baggett, Edmond O'Brien, Pamela Britton.

Regi: Rudolph Maté,

  • Skådespelare:
  • Luther Adler
  • Beverly Garland
  • Lynn Baggett
  • Edmond O'Brien
  • Pamela Britton
16:10
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

16:30
Strömsö

Finlandssvenskt livsstilsmagasin från 2016. Paul och Camilla reder ut begreppen kring matoljor, vilken olja fungerar bäst till vad?. Owe och Elin ser närmare på brudbuketter och Jim visar hur man sätter in en fönsterkarm. Programledare: Camilla Forsén-Ström.

17:00
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 25/4 i SVT2.

17:30
Sverige idag

Nyheter från hela Sverige – från Umeå.

18:00
Rapport

inga Detaljer.

18:13
Kulturnyheterna

inga Detaljer.

18:25
Sportnytt

inga Detaljer.

18:30
Lokala nyheter

inga Detaljer.

18:45
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Jonna Sohlmér, nykter heroinist som planerar föredrag för konfirmander, poliser och socionomer om sina erfarenheter. Hon medverkar också i boken ”Dogmer som dödar”, i vilken svensk narkotikapolitik kritiseras. Johanna Westman står i köket. Inspiration och tips inför säsongen med cykelfantasten Camilla Lundberg. Och så får vi en lättsam lektion i byggnadsvård. Programledare: Pia Herrera.

19:30
Rapport

inga Detaljer.

19:55
Lokala nyheter

inga Detaljer.

20:00
Uppdrag granskning

Svenskt samhällsmagasin från 2017. Sigtunas starke man. Anklagelser om vänskapskorruption och tjänstemän som talar om maffiastyre i kommunhuset. ”Uppdrag granskning” har åkt till Sigtuna kommun och granskat en historia där en sliten klubbstuga står i centrum. Programledare: Karin Mattisson.

21:00
Kulturfrågan Kontrapunkt

Svensk frågesport från 2017. Lag Monica Dominique tävlar mot lag Peter Apelgren i en frågesport om klassisk musik, konst och litteratur.

22:00
Nationen

Svensk historieserie från 2017. Världens fredligaste land. I 200 år har Sverige fört en neutral och oberoende utrikespolitik. Men stämmer det verkligen?. Vi följer komikern Aron Flam när han möter forskare och experter som berättar en annan historia.

22:30
Lärlabbet

Svensk fortbildning från 2016. Hjärnan och inlärning. I Luleå har ett lärarkollegium fått upp ögonen för testeffekten. Vi besöker Örnässkolan och hör om nyttan av upprepade övningar på kommande prov.

23:00
Romernas historia: 1900-tal

Svensk samhällsserie. År av förföljelse. Sverige har en historia av att förtrycka romer. Under 1900-talet tvångssteriliserades romer och många utsattes för rasbiologiska undersökningar. Vi får här vara vittnen till de år av förföljelse som romerna tvingats utstå i Sverige.

23:15
SVT Nyheter

inga Detaljer.

23:20
Dox: Tyke - elefanten som löpte amok

Australisk dokumentär från 2015. Den dramatiska historien om cirkuselefanten Tyke som löpte amok i Honolulu 1994. Mitt under en föreställning dödade hon sin tränare och rusade ut ur arenan. Efter att ha sprungit omkring på gatorna i en halvtimme sköts hon 86 gånger av den lokala polisen och kollapsade. Hennes död chockade en hel stad och blev en väckarklocka i debatten om djur i underhållningsindustrin. 24/4 i SVT2.

Regi: Susan Lambert

04:45
Sverige idag

Nyheter från hela Sverige – från Umeå. SVT1 tidigare i dag.

05:15
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Jonna Sohlmér, nykter heroinist som planerar föredrag för konfirmander, poliser och socionomer om sina erfarenheter. Hon medverkar också i boken ”Dogmer som dödar”, i vilken svensk narkotikapolitik kritiseras. Johanna Westman står i köket. Inspiration och tips inför säsongen med cykelfantasten Camilla Lundberg. Och så får vi en lättsam lektion i byggnadsvård. tidigare i dag. Programledare: Pia Herrera.

06:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

06:05
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

Information om SVT1

SVT1 är Sveriges äldsta kanal och har sänt sedan 1956! Kanalen blandar nöje, filmer och serier med debatter, nyheter och dokumentärer. Det är här hela svenska folket samlas!

Sändningstid: 06.00-02.15
Språk: Svenska
Sv. undertexter: Ja
Text-TV: Ja