SVT2

Starttid TV-Program
Visa redan sända program
09:00
Vetenskap och politik: Hur farligt är glyfosat?

Är glyfosat bevisat farligt för hälsan? Nej menar EU-kommissionen, ja menar miljörörelsen som vill förbjuda bekämpningsmedlet. Debatt i Strasbourg mellan EU-parlamentarikerna Christofer Fjellner (M) och Linnea Engström (MP). Programledare: Per Malm Från 13/6.

09:15
Statsministern i EU-nämnden inför toppmöte

Stefan Löfven samråder med EU-nämnden inför Europeiska rådets möte om migrations- och försvarsfrågor 22 - 23 juni.

10:45
Politik i bokhyllan: Båt 370

Författaren Annah Björk intervjuas av Tara Moshizi.

11:00
Strategi för immatriella tillgångar och rättigheter

Regeringens arbete för immateriella tillgångar, som design, patent, varumärken, upphovsrätt och forskningsresultat, presenteras. Representanter från näringsliv, myndigheter och organisationer kommenterar. Bl.a. medverkar statsråden Alice Bah Kuhnke (MP), Mikael Damberg (S) och Morgan Johansson (S).

12:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

12:03
Forts Strategi för immatriella tillgångar och rättigheter

inga Detaljer.

14:15
Hur påverkade ny teknologi och sociala medier valet 2010?

Anne Kaun, medie- och kommunikationsvetare på Södertörns högskola, presenterar sin rapport ”Allt är annorlunda nu”. Den handlar om det nya medielandskapet och hur det påverkade valet 2010. Rapporten kommenteras av Brit Stakston, mediestrateg och Myra Åhlbeck Öhrman, skribent på sajten ”Inte rasist, men...”.

15:30
Trump-effekt: Ett EU-försvar?

En gemensam fond för forskning och vapenköp - blir det början till ett EU-försvar? Ska Sverige vara med?. Diskussion i Strasbourg med EU-parlamentarikerna Bodil Valero (MP), Jytte Guteland (S) och Gunnar Hökmark (M). Programledare: Per Malm.

16:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

16:05
SVT Forum: Hänt i dag

Pressträffar, kongresser och studiosamtal. För uppdaterad tablå se svt.se/svtforum.

16:15
Havsörnens osynliga fiende

Norsk naturfilm från 2014. Alldeles nära staden och bara strax utanför Tromsö har ett havsörnspar etablerat ett bo och fått ungar. Forskaren Trond Johnsen följer fåglarna och lär sig mer om den osynliga fiende som i flera generationer har hotat havsörnarnas existens. Människoskapade miljögifter bärs av luft- och vattenströmmar och tas upp av den fisk som utgör örnarnas föda. 21/6.

16:45
Urtidsdjur i gränsland

Norsk naturfilm från 2014. Myskoxkalven Idun är född i fångenskap på Myskoxcentrum i Funäsdalen. I ett försök att förbättra genstammen och framtidsutsikterna för den lilla vilda myskoxflocken i svensk-norska gränstrakter ska Idun placeras ut i flocken. Hur kommer hon att klara livet i vilt tillstånd och kommer hon att accepteras av flocken?.

17:15
Nyheter på lätt svenska

inga Detaljer.

17:20
Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

17:30
Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

17:45
Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

18:00
Fotboll

Grupp B. Kamerun–Australien. Fifa Confederations cup. Från Sankt Petersburg, Ryssland. Fortsättning från SVT1. I studion: Mats Nyström, Daniel Nannskog och Therese Bosta. Expert: Markus Johannesson, Kommentator: David Fjäll.

 • Skådespelare:
 • David Fjäll [75087]
19:00
Vem vet mest junior

Svensk frågesport från 2017. Vem var Arkimedes och vilken Sara tog OS-guld i Rio? Frågesport för femte- och sjätteklassare under ledning av Rickard Olsson. Varje vecka gör åtta deltagare upp om vem som vet mest om allt mellan himmel och jord. Varje delseger ger 1000 kr och en extralampa till torsdagens stora final. Den slutliga vinnaren tar hem 3000 kronor. 9/3 i Barnkanalen.

19:30
Fifa Confederations cup: Studio

Studio. Uppsnack inför matchen Tyskland–Chile med Mats Nyström, Daniel Nannskog och Therese Bosta.

20:00
Mannen från Snåsa

Norsk dokumentär från 2016. I Norge är Joralf Gjerstad känd som mirakelmannen. Till honom har under de senaste 65 åren tiotusentals människor kommit för att få hjälp när ingenting annat återstår. I Norge finns det de som menar att han är en bluff och andra som tror att han verkligen besitter en helande förmåga. Men sanningen kanske ligger någonstans mitt emellan. När en barndom präglats av mobbning, när man plötsligt drabbas av en dödlig sjukdom, när självförakt är det enda man har med sig från sina föräldrar då kanske mötet med en gammal lyssnande man med varma händer kan lindra smärtan. En film av Margreth Olin.

21:00
Aktuellt

inga Detaljer.

21:25
Lokala nyheter

inga Detaljer.

21:30
Sportnytt

inga Detaljer.

21:45
Rädsla urholkar själen

Tyskt drama från 1974. Städerskan Emmi, en änka i 60-årsåldern, träffar den betydligt yngre marockanske gästarbetaren Ali på ett kafé. De blir kära och bestämmer sig för att gifta sig med varandra, trots hårt motstånd från Emmis familj och bekanta. Skådespelare: Irm Hermann, Rainer Werner Fassbinder, Karl Scheydt, Barbara Valentin, Brigitte Mira, El Hedi ben Salem.

Regi: Rainer Werner Fassbinder,

 • Skådespelare:
 • Irm Hermann
 • Rainer Werner Fassbinder
 • Karl Scheydt
 • Barbara Valentin
 • Brigitte Mira
 • El Hedi ben Salem
23:15
The Hammer

Amerikanskt drama från 2010. Filmen är baserad på den sanna historien om Matt Hamill, den förste döve som vann det nationella studentmästerskapet i brottning i USA. Nu är Matt Hamill en stor stjärna i UFC (Ultimate fighting championship), där han är en förebild för många. Skådespelare: Courtney Helverson, Raymond J Barry, Shoshannah Stern, Russell Harvard.

Regi: Oren Kaplan,

 • Skådespelare:
 • Courtney Helverson
 • Raymond J Barry
 • Shoshannah Stern
 • Russell Harvard
01:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

01:05
Sportnytt

inga Detaljer.

01:20
Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

01:30
Gomorron Sverige sammandrag

Svenskt nyhetsmagasin från 2017.

02:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

02:05
Sverige idag sommar

Nyhetsprogrammet som ger dig de största nyheterna från SVT:s alla 21 lokala nyhetsprogram. Programmet sänds måndag till fredag från Karlstad och Växjö. SVT1 tidigare i dag.

03:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

04:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

05:00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

Information om SVT2

SVT2 är en självständig public service kanal som gör det lite mer spännande. Kanalen utmanar med lite djärvare debatter och kulturprogram, och överraskar mer än gärna. SVT2 sänder en stor variation av program – allt som förväntas av en god public service kanal!

Sändningstid: 06.00-02.15
Språk: Svenska
Sv. undertexter: Ja
Text-TV: Ja